Bu yıl ikincisi düzenlenen PEN Duygu Asena Ödülü 1 Kasım 2008 Cumartesi 19:00-23:30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak törenle sahibini bulacak.
Nazan Aksoy, Fatmagül Berktay, Aksu Bora, İpek Çalışlar, Serpil Gülgün, Aslı Güneş, Müge İplikçi, Orhan Pamuk, Pınar Selek, Nükhet Sirman ve Şirin Tekeli'den oluşan Seçici Kurul feminist bir duruş sergileyen ve ifade özgürlüğünün temel ilkelerine uygun bir çerçevede kaleme alınmış 14 eseri inceleyerek aldığı kararı kamuoyu ile paylaşacak.
İlki 2006 yılında İpek Çalışlar'ın Latife Hanım adlı eserine sunulan PEN Duygu Asena Ödülü bu yıl araştırma ve inceleme dalındaki bir esere veriliyor.
Ödül töreni PEN Kadın Yazarlar Komitesi, Amargi ve KASDAV'ın işbirliği ile gerçekleşiyor. Buket Uzuner, Derya Alabora, Bulutsuzluk Özlemi, Aylin Aslım, Tuğçe Ulugün Tuna, Gülay, Sultana ve Feminist Kadın Çevresi Müzik Topluluğu gibi değerler törene katkıda bulunacak. Yurdumuzun önde gelen feminist grupları standlar açacak.
Filmmor'un Duygu Asena belgeseli "Duygumuz" ile başlayacak olan ödül törenini Deniz Türkali ve Ayşegül Sönmez birlikte sunacaklar. Ödül töreninin Duygu Asena'nın kadının kimliğine ve özgürlüğüne vurgu yapan ilham verici duruşuna uygun bir dayanışma ve paylaşım şölenine dönüşmesi hedefleniyor.
Bilgi ve ilginize saygıyla sunarız.
PEN Türkiye Başkanı
Tarık Günersel